0 szt. (0,00 zł)


SKŁADNIKI NA BROWNIE (FOREMKA 24×24):


100 g mlecznej czekolady


100 g masła


2 duże jajka


75 g mąki orkiszowej typ 650


SKŁADNIKI NA SERNIK:


400 g sera na sernik


100 g cukru


2 duże jajka


1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii


1 łyżka mąki ziemniaczanej


WYKONANIE:


1. Czekoladę wraz z masłem przełóż do metalowej miski i postaw na garnek z gotującą się wodą (kąpiel wodna). Gdy całość się rozpuści i połączy odstaw do ostygnięcia.


2. Dodaj jajka, jedno po drugim, cały czas miksując, a następnie przesianą mąkę pszenną i ponownie zmiksuj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.


3. Ser na sernik utrzyj z cukrem. Następnie dodaj jajka, jedno po drugim, ekstrakt waniliowy i łyżkę mąki ziemniaczanej. Całość dokładnie zmiksuj.


4. Foremkę o wym. 24×24 wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wylej 2/3 masy brownie, a na to delikatnie całą masę sernikową. Resztę masy brownie wyłoż za pomocą łyżki na masę sernikową, a za pomocą wykałaczki zrób delikatne szlaczki.


5. Piecz w temp. 180 stopni przez 25-30 minut. Następnie wyłącz piekarnik, lekko uchyl i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia.


Lody kokosowo-babanowe z chia
Lody kokosowo-babanowe z chia ...
Młyn Kopytowa
Ekologiczny Młyn na Podkarpaciu
czytaj więcej ⟶
Zostaw komentarz
Note: HTML is not translated!