0 szt. (0,00 zł)

SKŁADNIKI (4 sztuki):

1 puszka mleczka kokosowego (dobrej jakości!)

4 łyżki nasion chia

1-2 łyżki płynnego miodu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 

1 banan

WYKONANIE:

1. Mleczko kokosowe połącz z nasionami chia, płynnym miodem, ekstraktem waniliowym i odstaw na 30 minut. Po 15 minutach całość ponownie dokładnie wymieszaj, aby nasiona chia nie opadły na dno. 

2. Gotowe chia wlej na dno foremki do lodów, dodaj pokrojone w plastry banany, następnie zalej foremkę do połowy i dodaj ponownie banany. Zalej foremkę do końca i powsadzaj patyczki.

3. Gotowe lody wstaw do zamrażarki na ok. 4-5 godzin. Jeśli chcesz wyciągnąć lody, to zamocz całą foremkę w gorącej wodzie na 15 sekund. 

PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA WWW.KUCHENNYKODEKS.PL

Chleb orkiszowy ze słonecznikiem
Chleb orkiszowy ze słonecznikiem ...
Młyn Kopytowa
Ekologiczny Młyn na Podkarpaciu
czytaj więcej ⟶
Zostaw komentarz
Note: HTML is not translated!