0 szt. (0,00 zł)

SKŁADNIKI:

500 g mąki orkiszowej Młyn Kopytowa

30 g świeżych drożdży

260 ml letniej wody

50 g słonecznika

13 g soli

WYKONANIE: 

1. Mąkę orkiszową przesiej, dodaj drożdże, sól i słonecznik. Całość dokładnie wymieszaj.

2. Dodaj letnią wodę i zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.

3. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i wsadź do keksówki (32 cm). Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 40 minut.

4. Piecz w temp. 200°C przez 1 godzinę.

PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA WWW.KUCHENNYKODEKS.PL

Blondie z borówkami
...
Lody kokosowo-babanowe z chia
Lody kokosowo-babanowe z chia ...
Młyn Kopytowa
Ekologiczny Młyn na Podkarpaciu
czytaj więcej ⟶
Zostaw komentarz
Note: HTML is not translated!