0 szt. (0,00 zł)

SKŁADNIKI NA BROWNIE

  • 140 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 175 g masła
  • 240 g cukru
  • 3 jajka

SKŁADNIKI NA SERNIK

  • 250 g tłustego twarogu
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 80 g białej czekolady

SKŁADNIKI NA MUS MALINOWY

  • pół szklanki malin
  • 2 łyżki cukru

WYKONANIE

  1. W dużej misce wymieszaj mąkę, kakao i sól.
  2. Kawałki gorzkiej czekolady i masła roztop w kąpieli wodnej co całkowitego połączenia. Dodaj cukier i mieszaj do jego rozpuszczenia. Zdejmij naczynie z kąpieli wodnej i dodaj jajka - ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. Foremkę kwadratową o wymiarach 23x23 wysmaruj masłem, a następnie przelej do niej masę brownie i delikatnie wyrównaj.
  4. Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
  5. Twaróg dokładnie zmiel kilkakrotnie (można użyć już tych gotowych twarogów). Następnie dodaj cukier, rozpuszczoną białą czekoladę i jajko - wymieszaj do połączenia składników.
  6. Na masę brownie wylej masę sernikową, a wierz delikatnie wyrównaj.
  7. Maliny zblenduj i chwilę podgrzej z cukrem. Wylej partiami na różne części masy sernikowej i wmieszaj mus w sernik wykałaczką.
  8. Brownie piecz w temp. 175 stopni przez 45 minut.

PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA WWW.KUCHENNYKODEKS.PL

Tarta z puddingiem waniliowym i rabarbarem
...
Bułeczki z czekoladą
Tym razem przepis na bułeczki z czekoladą...
Młyn Kopytowa
Ekologiczny Młyn na Podkarpaciu
czytaj więcej ⟶
Zostaw komentarz
Note: HTML is not translated!