Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o nowościach na stronie, wpisz adres e-mail:

Historia Młyna Kopytowa

ways to help flood victims essay Historia naszej firmy sięga 1953 roku, kiedy mój dziadek Wojciech Sajdak rozpoczął budowę elektrycznego młyna w miejscowości Kopytowa.  II połowa  XX wieku to czasy, w których bardzo ograniczono wolny rynek i wszelką działalność prywatna. Z tego powodu młyn po niespełna roku mielenia zboża został upaństwowiony i włączony w struktury własnościowe PRL-u.

Nasza rodzina dołożyła wszelkich starań aby odzyskać  rodzinny interes. Dzięki temu, już ww2 blackout primary homework help w 1981 roku udało się odkupić młyn od GS Chorkówka, a już w latach 90 przeprowadzono gruntowny remont, który był początkiem długiego procesu odbudowy. Mój dziadek w 1994 roku przekazał cały interes w moje ręce. Mimo początkowych trudności związanych z kontynuacją produkcji, dzięki pomocy rodziny udało się na nowo ożywić pracę młyna.           

powerpoint presentation help W 2000 roku zakupiliśmy linię technologiczną do produkcji kaszy jęczmiennej, a w kolejnych latach unowocześniliśmy, a zarazem nie zrezygnowaliśmy z tradycyjnego przemiału mąki. Chlubą naszego młyna są produkty bez żadnych polepszaczy, wybielaczy, antyzbrylaczy, a także innych dodatków, które sztucznie poprawiają jakość.

creative writing auckland W 2014 roku otrzymaliśmy certyfikat produkcji ekologicznej, co gwarantuje dodatkowo wysoką jakość naszych wyrobów. Ziarna pozyskiwane są z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które również mogą pochwalić się ekologiczną uprawą. Dzięki mące z Młyna Kopytowa każdy wypiek będzie nie tylko idealny, ale także zdrowy i naturalny.


Galeria zdjęć